Saturday, December 26, 2015

Order Tong Gas Kuala Terengganu Home Delivery

Salam. Baru ni tengah asyik membakar chocolate souffle, masa tu juga lah gas nak habis. Plak tu souffle tengah cantik je naik. Masa tu juga Dady tak ada kat rumah. Sebelum ni memang mengharap lelaki nak uruskan tong gas bagai ni.  tong gas home delivery


Cuba google, jumpa pun hotline Mesralink 1300888427. Nombor ni kita boleh call untuk home delivery. Mula-mula susah sikit nak dapat. Tekan call 2-3kali alhamdulillah bunyi pun. Layanan diaorang okey. Mesralink, jadi mesti la mesra.  tong gas home delivery tong gas home delivery

Rumah saya ni alamat dia macam complicated. Kalau orang dengar, biasa ingat kampung hujung dunia mana lah kan. Padahal, kawasan penduduk ramai dan antara kawasan yang sudah seperti bandar. Mula-mula dia cakap tak ada dealer yang cover rumah saya. Tapi, lepas tu rupanya ada dealer call saya tanya rumah kat mana sebab dia on the way nak hantar. Cepat juga, tak sampai 1jam. 

Bila sampai rumah, diaorang tolong pasangkan. Masa telefon tu, Mesralink akan tanya tong gas di rumah tu 12 atau 14kg. Tapi biasanya orang pakai 14kg.  tong gas home delivery tong gas home delivery tong gas 

Harga pun murah. RM 29 (termasuk GST dan caj penghantaran dan pemasangan). Bagi saya, amat berbaloi dan memudahkan.  tong gas home delivery tong gas home delivery

Dealer gas ni pun terus bagi nombor office dia terus 09-6156402. Dia cakap lepas ni, boleh terus call dia dan dia akan hantar. Kalau yang tinggal di Kuala Terengganu boleh call nombor ni terus ye, kalau tak nak call no Mesralink tu.

Mudah sangat....  No mesralink pun hari tu saya dapat suggestion dari blog orang lain. Jadi saya pun nak share pengalaman saya, untuk memudahkan dan membantu orang lain juga. Kadang-kadang kita nak dengar pengalaman orang kan... tong gas home delivery  tong gas home delivery tong gas home delivery tong gas home delivery tong gas home delivery tong gas home delivery tong gas home delivery tong gas home delivery tong gas home delivery tong gas home delivery tong gas home delivery tong gas home delivery tong gas home delivery tong gas home delivery

2 comments:

Naz said...

RM29..? memang murah sesangat

Nadhirah Ahmad said...

Naz: kan.. bbloi xpyh angkut tong gas pi kedai..

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...