Tuesday, April 16, 2013

Me vs Bank Teller

I just got back from Bank Simpanan Nasional (BSN) to buy pin number for my master application. Teringat dulu masa zaman sekolah, nak isi upu, cikgu yang belikan no pin kami. Bestnye. Tunggu untuk isi je.

Tapi itu dulu. Sekarang kena buat sendiri. Jadi tadi lepas uruskan kerja, celah masa untuk beli. Actually, kalau kawan tak gitau dia dh beli, alamatnya bulan depan kot baru saya gi beli. Heeee...

So i went to BSN at Batu Enam. Panas terik kot. Masuk BSN, tengok borang deposit tak ada. So i asked the teller at the kaunter.

Me: borang deposit kat mana ye?
He: xada sini. Di kuala berang je ada.
Me: ha. Ye ke. Borang deposit? Yg nk beli num pin.
He: Ye. Di Kuala Berang je ada.
Me: *mencapai tel bimbit utk call kawan
He: Hehe. Ni lah borang deposit *hulur borang
Me: *pissed off. Mulut boleh tahan diam tapi automatik muka geram terpapar. Un-control-able.

I guess he noticed muka aku macam grrrr, nak menyalak. And muka aku tak nampak aku berminat nak bergurau dengan dia. So, bila muka aku lain tadi, dia volunteerly bagitahu cara nak isi. *nak sorry lah tu kot. And muka dia pun nampak cuak*

Tapi of course as a polite person, i still thank him sebab tolong bagitahu cara isi.Tak pernah aku dapat teller cam tu. Seriously, ni la sebab aku suka gi mana2 dgn dady. But he's in Riyadh now. Kekadang pekerja lelaki suka bermesra tak bertempat bila tengok perempuan sorang2.

Nasib baik tadi sabar. Teringat tazkirah, kalau kita jaga lidah masa marah, Allah tutup keaibban kita. Alhamdulillah.

Moral kongsi cerita di sini: to guys outthere, nak buat2 mesra biar pada tenpatnya. Perempuan serius tak suka lelaki tak kenal buat lawak ke ape atau buat2 tanya benda tak perlu. Langsung tak kelakar okey...

Nilah borang deposit 

3 comments:

Naz said...

tahniah sambung master..mcm ye muka masa hangin..takleh bayang..hahah

Jαnnαhツ said...

wah.. sambung master kat uitm mana ni? dungun ke nad?

Jαnnαhツ said...

satu lagu soalan. ada kena amik IELTS ke? ada chance tak if yg grad dari lapangan sains boleh apply master in linguistics/language? tq in advance

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...