Monday, April 8, 2013

Ayat Pendinding

Assalamualaikum. Harini nak berkongsi ayat pendinding. Sebenarnya setiap ayat al-quran itu bagus, dan al fatihah itu sendiri pun dah cukup sempurna. Sebab tu ada buku 1001 khasiat al-fatihah. Btw, i want to share you a simple ayt pendinding yang sering dikongsi oleh ustaz2 dalam tv. It is actually adapted from a hadeeth. 

Dari ibn Mas'ud, rasulullah saw bersabda, sesiapa yang membaca 10 ayt ini: 4 di awal surah al-baqarah, ayat kursi serta 2 ayat berikutnya dan akhir surah al-baqarah, maka rumahnya akan selamat dari dimasuki syaitan hingga ke pagi hari.

Sebenarnya ayat2 ni termasuk dalam al-mathurat. Jadi boleh refer pada mathurat sebab xreti nak taip jawi dalam ni.

Simple kan. Tapi kenalah baca dengan yakin. Sebab tu ada kisah si anak kecil ni baca bismillah boleh berjalan atas air, tapi si dewasa yang melihat tu baca tapi tenggelam. Yakin dgn ayat2 Allah! Baca dengan sepenuh hati.

Semoga kita rajin untuk membacanya. Selamat beramal!

0 comments:

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...