Friday, November 16, 2012

Jogjakarta Diary


Assalamualaikum dan salam maal hijrah *fireworks* Sebenarnya dah lama nak update blog tapi tangguh sampailah Momy berkata, "cubalah share tentang gi Jogja kat blog". Ha! Terus terkesima bila dengar Momy bersemangat membaca blog.

1 Nov baru ni kan my birthday. On the 2nd, we went to Jogjakarta. Ni kali kedua aku ke Indonesia. Sebelum ni ke Jakarta, menyertai delegasi Avail untuk hadiri Avail Convention. Untuk 2012, konvensyen Avail Indonesia kali ke-3 berubah angin dan buat di Jogja. Alhamdulillah, AVAIL ni asalnya Malaysia, tapi dah berkembang ke beberapa negara luar. *clapping hands*

Tahun depan tak pasti lagi kat mana. Yang pasti, seronok bila setiap tahun dapat pengalaman baru. Maklumlah, kalau dah percuma tu pergi KLCC pun seronok kan. Just enjoy the pics...

 Aryan yang dah start bad mood sebab rimas digomol oleh aku :-)


Mak aih. Semangat my ex BM teacher duk berceloteh. Sekarang Diamond Manager income 15-16k. 
Coming Crown Manager. Chayo! 
p/s: dia ngaja bes gile sebab masa dia mengajar baru aku berjaya capai A1.

Ni di kedai kraftangan. Macam2 jenis ada. Dan 3 kali aku masuk, 3 kali aku ingat patung ni manusia. Aishh


Rumah Presiden Sukarno/ Suharto. *dah lupa


Pakcik ni gigih cari rezeki. Sanggup 1jam perjalanan hinjut2 naik kereta kuda untuk sampai ke bandar ni setiap hari. Dan kitaorg customer pertama mereka buat haritu. Happy bebeno dia jelas terpancar melalui servis yg diberikan.


Arca entah apa bentuk.


Kami singgah ke AVAIL Jogja Centre. Opening ceremony.

Tingkat 3 centre ni ada garden and waterfall. Heaven! I fell in love with this place and also air selasih yang dihidangkan. 3 kali aku tambah!

 Group Terengganu di Grand Quality Hotel. Hotel yang best dan free untuk kami :-)
Di sini aku suka pancake yg disediakan. Addiction!



Ni antara CM yang diraikan.

Us ~ atas pentas.

 Momy dengan CM yang mukanya ala-ala Melayu. Dengar story dia, memang dia ni seorang yg bijak mengambil peluang. Salute!


 Salah sebuah restoran di Kota Gedek. Kat sini aku suka soto. Yum2!


 Kalau korang tengok Destinasi Cinta Irma & Redza, diaorg ada ambil gmbr kat sini.

Di kilang Silver. Tengok bangunan pun dah ala-ala kraftangan.


Happy bebeno muka aku cam tak pernah naik kapal terbang. Sebenarnya gambar camgini tak boleh diambil di lapangan terbang di Malaysia atas faktor keselamatan. So, take this chance! btw, airport Jogja ni kecil je tapi punya lah banyak kapal terbang landing sampain kami kena tunggu turn agak lama utk take-off. 



Demikianlah, ceritera bergambar kali ini. Alhamdulillah, ni antara tempat yang kami lawat sejak melibatkan diri dalam AVAIL. Produk kami guna selama 6 tahun ni alhamdulillah bagus, dan pengalaman dan ilmu pun banyak kami dapat melalui AVAIL ni. Why not you?


2 comments:

Daeng on duty said...

Salam, kalau nak cuci-cuci mata jemputla jenguk-jenguk blog saya ada long sleeve maxidress & jubah cotton denim yang stylish leh pakai g pejabat, kuliah, atau jalan2 saje.

-->http://hiasanterindahstore.blogspot.com/

Tq ye:)

Jati Wijaya said...

ssalamualaikum wr wb.

Salam kenal saya Jati dr Ganesha Tour Jogja. Kami adalah perusahaan jasa tour n travel khususnya dalam bidang pakej wisata Jogja. Kami berikan harga yang murah dengan pelayanan maksimal karena kami handle langsung dari Jogja. Jika bapak / ibu ingin melawat ke Jogja dapat menghubungi saya via whatsapp di +628985101301 atau call +62 274 7890010.

Berikut contoh paket wisata dari kami:
Jogja 4D3N Tour

Jogja Tour: Pantai Parangtritis, Borobudur, Museum Ulen Sentalu, Lava tour, Kraton, Tamansari, Prambanan, Kotagede

1st day
11.30 – 12.00 jemput dari airport
12.00 – 13.00 menuju local resto
13.00 – 14.00 makan siang
14.00 – 15.00 menuju hotel untuk check in
15.00 – 15.30 check in hotel
15.30 – 17.00 menuju pantai parangtritis
17.00 – 18.00 pantai parangtritis
18.00 – 19.00 menuju local resto untuk makan malam
19.00 – 20.00 makan malam
20.00 drop hotel

2nd day
08.00 – 10.00 menuju candi Borobudur
10.00 – 11.30 Candi Borobudur
11.30 – 12.00 menuju local resto
12.00 – 13.00 makan siang
13.00 – 14.00 menuju ulen sentalu
14.00 – 15.30 ulen sentalu
15.30 – 16.00 menuju lava tour
16.00 – 17.30 lava tour
17.30 – 18.30 menuju local resto
18.30 – 19.30 makan malam
19.30 drop hotel

3rd day
09.30-10.00 menuju kraton
10.00 – 11.00 kraton
11.00 – 11.30 menuju tamansari
11.30 – 12.30 tamansari
12.30 – 13.30 menuju local resto
13.30 – 14.30 makan siang
14.30 – 15.30 menuju prambanan
15.30 – 17.00 prambanan
17.00 – 18.00 menuju kotagede
18.00 – 19.00 kotagede
19.00 – 20.00 menuju local resto
20.00 – 21.00 makan malam
21.00 drop hotel

4th day
Tba drop airport


The price includes:

• Private Car / Minibus / Bus
• Drivers and assistant (+ driver and assistant’s meal)
• 2 / 3-star Hotels in Yogyakarta
• Breakfast in hotel
• Dinner & lunch at local restaurant
• Guide
• Entrance tickets listed in itinerary
• Parking fees
• Insurance
• Mineral water

The price excludes:
• Flight Tickets
• Personal expenses
• Any other optional tours, which is not specified in the itinerary
• Tips for guide and driver

* Price does not apply to peek season and high season

Price: RM 497

Jika tertarik dapat langsung menghubungi saya di telp +62 274 7890010. sms / whatsapp +62 8985101301. Terimakasih.

Kami juga melayani pakej wisata dengan tujuan sesuai dengan keinginan Anda.

Wassalamualaikum wr wb

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...