Friday, December 23, 2011

PTPTN beri Perlepasan Bayaran untuk Pelajar Sarjana Muda


*grrrrr.. Telinga merah. Hot!*

Selama ni aku rasa macam beruntung gila tak perlu ambil PTPTN sebab tak perlu bayar pinjaman selepas grad nanti. Dan aku memang tak berkenan dari dulu tentang 3% atau berapa peratus entah yang beliau tetapkan untuk pembayaran balik tu. So, I felt weee... I don't have to pay extra.

Yesterday, dady said to me. "rugi awak tak ambil ptptn". I was like, "why. I dont have to pay extra money. And saves time from fill-in those forms and going through all those regulations".

Jawapan disini. So, for those who is taking PTPTN, fight to be exempted form payment! Aku dah terlepas peluang ini. Jadi mana tahu kalau rezeki anda kan. Rasa nak ketuk je kepala PTPTN sebab tak bagi tahu awal-awal. Tapi aku faham, ni konon surprise lah ni. pergghh (gaya org frust).

Another news, Yayasan Terengganu ada bagi tawaran RM5k to first class students. My dad's son got it. Tak tahulah ada ke tak lagi tahun depan. Tapi aku rasa selagi belum PRU, insyaAllah diaorg semangat nak bagi tawaran ini. Masa nak ambil duit tu, buatlah konon-konon touching dan excited nak undi kerajaan (memandai je).

Walaubagaimanaun, ni sampingan sahaja. Betulkan niat belajar. Takut benda ni semua tiba-tiba ditarik balik, nanti ada yang fras lalu kemurungan.



P/s: dah dapat first class tu, reti-reti la bawa aku berlanja makan.


0 comments:

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...