Tuesday, October 11, 2011

Cara Pantas Tangani Kereta Rosak

Semalam kelas pukul 12 pagi, jadi pukul 11 dah nak pergi. Nak start kereta, aikk.. Kenapa tak boleh? Cuba 2-3 kali. Memang sah kereta rosak! Terpaksa la guna kereta Momy nak pergi kelas. Masa petang, cuba lagi. Pun tak boleh. Dad pun kata yang dia kena panggil AAM nanti.

Dad balik, dad cuba dulu sebelum nak call AAM. Dah pernah sekali tu, kereta rosak, panggil AAM. Bila diaorang sampai, start terus dapat. Aiyak! Memang lah free sebab membership, tapi malu pun dapat free.

Kali ini, bila Dad cuba start, dapat! Sebab gear pada D (drive) bukan P (parking). Momy yang drive semalam dia terlupa letak gear pada P. Tak perasan pula tadi gear macam tu. Plus, tak tahu kalau D memang jadi tak boleh nak start. Lepas ni, sebelum start, kena tengok Gear macam zaman ambil lesen kereta dulu2. Huhu.

Bila kereta 'rosak' tadi, dah mula fikir Golf ke Polo ke. Tapi nampaknya, masih stick pada Getz sebab sihat lagi. Bercakap tentang benda yang beli, masih teringat kasut Puma yang berkenan sangat-sangat. RM 238. Tapi rasa macam ketat di bahagian depan. Kaki kurang sesuai dengan design kasut tu. Nak beli juga ke?

Cantikkan? Tapi yang saya tengok tu, hitam+ungu

5 comments:

Mohammad Lokman Hakim said...

yes,fes time pilihkan kasut dan berjaya.hehe....

btw,anda mmpunyai minat kereta y sma ngn saya.vw golf gti.tp mahal la untuk starting kerja pakai kete tu

Nadhirah Ahmad said...

Xpyh la bli krta tu awl2 keje. Sbb sy nk mkn best2 dan nk shoping. He2. Xnk di cut budget.

Kebetulan je tntg kasut tu. Lalalalala

MataHati @ MH said...

jgn beli kasut tu kalau ketat.. nanti menyakitkan kaki.. konpem akan jadi bhn pameran dlm rak kasut jer..

Nadhirah Ahmad said...

Matahati: tp cntikkn?

sawaNiLa.com said...

akak punminat VW polo...

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...