Tuesday, July 26, 2011

Melancong Percuma ke Luar Negara


Just got back from Shenzhen, China. First time for me, second for Dady and third for Mumy. Alhamdulillah diizinkan dan dipermudahkan urusan sebab hampir-hampir tak dapat pergi memandangkan sekarang praktikal.

Sampai di Shenzhen International Airport pukul 11 pagi, 22 Jul. Ada seorang dari group Terengganu kena tahan di kastam. Kes bawa keropok lekor. Kelip-kelip dengan muka terpinga-pinga si pakcik kastam tu. Tapi lepas dan terus kitaorang habiskan keropok tu (konon nak tunggu sampai hotel). Bila kat China rasa keropok rebus macam sedap gile kot!


Dulu berangan nak jadi pensyarah sebab dapat pergi oversea free, nak present paper untuk seminar. Tapi, sebenarnya tak payah susah2 jadi pensyarah. Join bisnes Avail sebab ada insentif perlancongan ke luar negara setiap tahun. Lagi best dapat join trip Avail sebab semua benda orang dah urus sampai luggage pun orang siap letak kat bilik hotel terus. Jalan berlenggang sahaja. Weeeeeeeeee!

Group Terengganu di hadapan Century Kingdom Hotel

Tujuan utama percutian kali ini adalah melawat kilang Avail FC Biosanitary Pad di Huizhou. Avail dah ada kilang sendiri. Jelas menunjukkan kestabilan dan komitmen syarikat! Tak bergantung pada siapa-siapa. Siapa sangka kita anak Malaysia boleh buka kilang di negara orang. Dan memang tepat pilihan untuk membuka kilang tuala wanita kat sana sebab bangunan cepat siap (kilang punyalah besar boleh siap dalam 1 tahun), tenaga (gaji) buruh murah dan kos bahan mentah pun lebih murah.

Kami di Kilang FC Biosanitary Pad di Huizhou

Oh ye, di China. Buruh tidur dan makan dalam bangunan yang diaorang sedang bina. Patut lah korang boleh siap bangunan hyper-cepat. Kerja bermati-matian hampir 24 jam. Salute!

Memang nak melancong ke luar negara tak susah. Join Avail, work smart dan qualify diri untuk melancong. Serius tak susah. Bulan Mac atau April ni insyaAllah insentif umrah. Bulan Julai ke China. Bulan 8 Indonesia. Fuhh... Chayo!

Bak kata pakcik Paul Getty (Oil Billionaire)- "To build wealth today, you must be in your own business". Dan Avail memang bisnes kami. Memang 9/10 rezeki dari perniagaan.

"Build wealth as a by product of your business success. If wealth is your only objective in business, you will probably fail". Dan memang Avail tekankan aspek ni, seiring dengan misi Avail iaitu "Dengan kehadiran KITA, lebih ramai orang akan dapat menikmati kesihatan dan kehidupan yang lebih baik". Kita tolong kesihatan dan kehidupan orang lain dengan ikhlas kerana Allah, insyaAllah duit itu datang dengan sendiri.


~AVAIL is more than business~

6 comments:

Mohammad Lokman Hakim said...

nak ikot.......!!!

Nadhirah Ahmad said...

lokman: mmg boleh ikut. tapi exam kan lebih prioriti. kan

SumaiyyahAbidah said...

bestnya... hebat gak ada kilang kat China sana

Nadhirah Ahmad said...

sumaiyyah: jomlah join bisnes ni. ramai student yg involve bisnes ni. rsult exam pun maintain best.

SumaiyyahAbidah said...

Hehe, sy ni dah tak kira student dah ni, dah tua... tp menarik jugak. Kat mana nak cari klu nak tau pasal bisnes ni? Or cik Nadhirah nak terangkan? ;)

Nadhirah Ahmad said...

sumaiyyah: mlalui sy xpe. skrg tnggl di mana?

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...