Monday, May 9, 2011

When It Comes to Cupcakes...

Dah lama nak buat projek pertama cupcakes. Dahla nak dapat resepi kek coklat kena tanya situ sini. Lepas tu nak cari cupcakes punya susah sampai kena pergi bandar. Lepas tu banyak benda lain kena uruskan dulu. Akhirnya, hari ini berjaya buat.

Walaupun berjaya buat, tapi tak semestinya berjaya. Sebab saya ada resepi kek kukus. Jadi saya kukus cupcakes tadi. Bila kukus, air dalam kukusan tu membuatkan bekas cupcakes tu cair, phtu terkeluar isi. Sampai air kukusan bawah tu jadi air milo. Jadi, kalau cupckaes, korang mesti bakar!

Walaupun kecewa sebab habis cool dah imagine outcome kek tu. Lepas tu dah bajet2 nak buat decoration macamana nanti. Last2 hampeh. Tapi nasib baik buat adunan kek tu separuh je. Kiranya sikit jelah. Tak membazir sangat. Buat separuh adunan ni, macam tau-tau je kek kali ni tak jadi.

Next time lah buat lagi. Tak kuasa nak melayan. Mode kecewa habis! Takpe2, belajar dari pengalaman. Acehhh... Ayat sedapkan hati.

Nak hasilkan cupcakes macam ni. Aih.. Jauh lagi tu nak capai.


4 comments:

Adam said...

takpe awak.adat la tu baru belajar buat.nanti bile2 free try lagi.sy memberi sokongan padu u awak

Nadhirah Ahmad said...

adam: hu2 mekaseh2

Nazirah said...

awk ni mmg patut bljar byk bnda lg..hehe..lawak tul la..tp xpa, kalo selagi xcuba selagi tu xtau..

Nadhirah Ahmad said...

nazirah: tlg la ajr sy wt krim cupcakes plak ni.

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...