Monday, February 14, 2011

Atasi Masalah Jantung, Kolestrol Tinggi

Ada yang beritahu saya yang dia ada masalah ketika mahu menderma darah. Bila diperiksa, didapati jantungnya kena pam banyak kali untuk bagi darah mengalir ke seluruh badan. Kemungkinan saluran darah sempit, kolestrol tinggi.

Salah satu tanda kolestrol tinggi ialah keluar biji-biji di bahagian mata (Salah satu!). Muda bukan penghalang untuk seseorang mengalami masalah kolestrol tinggi. Dan bahayanya ialah ia boleh membunuh. Juga masalah-masalah jantung ini boleh membawa kepada strok. Menurut kajian dari Kemeterian Kesihatan, 6 orang diserang strok setiap jam di Malaysia. Tinggi statistiknya kan?

Mungkin pemakanan kita menyebabkan keadaan kita macam ini (sayur lemak, gulai cili padi, kari ayam). Tapi dengan gaya hidup di Malaysia ni, takkan makan ikan panggang hari-hari kot. Ingat berpantang ke!

Tiga bahan yang boleh membantu masalah-masalah jantung ini ialah Nattokinase, Ekstrak yis merah dan Debunga lebah. Mari kita lihat kegunaan bahan-bahan ini satu persatu.

Nattokinase: Mencegah pembentukkan darah beku, melarutkan darah beku, merendahkan paras tekanan darah dan anti pengoksidaan

Estrak yis merah: Mengawal paras lipid darah, rendahkan paras trigliserida, rendahkan kolestrol dan LDL (kolestrol baik), tingkatkan HDL (kolestrol kejam), mencegah arteriosclerosis.

Debunga lebah: Tingkatkan kekenyalan saluran darah, mengandungi vitamin dan flavonoids, lembutkan salur darah, rendahkan tekanan darah.

Antara kajian-kajian yang dijalankan adalah oleh Dr Hiroyuki (Jepun) dimana beliau dapati nattokinase boleh melarutkan darah beku. Nattokinase ini sebenarnya antara makanan Jepun (patutlah ramai Jepun hidup lama). Ahli sains Jepun pula buat kajian yang nattokinase boleh selesaikan masalah saluran darah tersumbat pada badan dan mata. Di USA pula, Prof Goldstcin dan Prof Brown buat kajian yang estrak yis merah ini boleh mencegah pembentukan kolestrol dan rendahkan lipid darah.

Banyak lagi kajian, tapi penat taip banyak2. Tak percaya, google sendiri atau belek surat-khabar tentang kesihatan. Macamana nak cari bahan-bahan ni ye? Satu hal pula nak buat penapaian beras merah lepas tu nak import nattokinase dari Jepun lagi. Aish. Komplikated!

Alhamdulillah ada Lisselife. Ketiga-tiga bahan tadi dimuatkan dalam Lisselife. Halal, diluluskan Kemeterian Kesihatan sekali dengan sijil analisa produk lagi! Tak payah nak tension nak cari bahan-bahan tadi. Beli je Lisselife. Kawan Mumy pula dulu tunggu giliran nak operate di IJN sebab salur darah tersumbat. Makan Lisselife beberapa kali, cek di IJN, kadar tersumbat kurang. Tak perlu major operation. Saya pula dulu jantung saya berdenyut gila laju. Nak kata baru sudah berlari, sebenarnya sedang rehat. Tapi, Alhamdulillah sekarang okey! Nak, cakap je kat saya.

Ini dia Lisselife. Badan tegap, macho!

4 comments:

Anonymous said...

Salam...

Nak bertanya.. kat mana nak purchase produk lisselife (natto) ni? and brapa harganya? ada jual online ke? surfermate88@gmail.com pls reply me. Terima kasih.

Nadhirah Ahmad said...

Salam

Sy dh hantar email kpd encik/puan.

govindraj said...

Hi Nadhira.... I'm from Sabah. Says pun da bacar banyak tentang benefit Nattokinase. Can u please info me on where to buy the product. I will be in KL next week.
Thank you so much.
Best Regards.....

Nadhirah Ahmad said...

Hi govindraj.

You can order it through me. One day delivery only. You can email me or cntct via 013 9714599 or Dr Shukri 019 9824907. Thank you.,

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...