Thursday, January 13, 2011

Living with Techno

Dunia sekarang banyak kemajuan teknologi. Kehidupan seharian memang tak sah kalau tak bergantung pada teknologi. Kelemahan teknologi, ia kadang-kala mempunyai masalah teknikal. Disebabkan teknologi biasanya dikawal oleh sesuatu organisasi untuk pengguna, ada kala kita perlu tahan dengan masalah tersebut. Nak diagnos masalah, ia bukan skop kerja kita.

Sekarang, serpihan teknologi yang melengkapi hidup mempunyai masalah. Sangat menguji hati ini. Sabar selagi mampu. In this kind of situation, I realize that my life does depend on technology. No doubt.


Ha. Kamu cakap kamu tak kisah pasal teknologi? Mari nak campak kau punya handphone! Meronta lah jiwa, terperap dalam rumah sebab takut nak keluar rumah. Ye la kan. Kalau jadi pape kat diri sendiri, kereta emergency leave di tepi highway ke. Mak aih.. Susah nak cari public phone di tengah2 highway Gerik tu. Telefon awam pun masih teknologi. Jom pakat guna asap! Aiseh. Bumi makin panas la. Cakap nak save the Earth. Argh!

1 comments:

Mohammad Lokman Hakim said...

kita sangat2 memerlukan teknologi.tanpa teknologi.......

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...