Sunday, January 23, 2011

Kakitangan Kerajaan Perlu Cari Duit Sampingan

Orang selalu merungut dan melenting bila harga barang naik. Contohnya, baru-baru ini harga minyak naik. Facebook pastinya penuh dengan rungutan. Tetapi, terfikir atau tidak, sebanyak mana kita bantah sekali pun, harga naik juga kan. Ada orang kata faktor politik, ada kata faktor geografi iaitu semakin lama, hasil petroleum berkurang. Tak kisahlah kerana faktor tak menjamin pengawalan harga.

Jadi, kita cuba ambil alternatif. Daripada penat complain, kita cari duit lebih. Kita mungkin tak boleh kawal harga barang, tetapi kita boleh kawal poket kita! Lebih-lebih lagi kakitangan kerajaan yang masih bertapuk di zon selesa.

Adakah zon selesa anda sememangnya zon selesa? Kalau masih kusut fikiran tatkala sessi persekolahan hendak bermula atau ketika hari raya, ini cukup membuktikan anda hanya buat-buat berada di zon selesa.

Nak cari pendapatan lebih, bolehlah hubungi kami sekeluarga. Bukan maksudnya kami tawarkan pinjaman. Tetapi sama-sama kita menjalankan perniagaan. Perniagaan kami guna produk simple sahaja, tapi yang penting produk kami memberi penyelesaian kepada masalah. Perniagaan yang baik adalah perniagaan yang menyediakan barangan/servis yang menyelesaikan masalah manusia.

Cukuplah berpeluh menunggu hujung bulan untuk gaji masuk. Cukuplah berpusu-pusu secara berjemaah ke pasaraya sementara gaji masih belum licin. Saya tak menolak kerja di sektor kerajaan kerana saya mencadangkan untuk mencari duit sampingan. Namun, duit sampingan tak mustahil melebihi gaji anda kerana ini telah banyak berlaku dalam perniagaan kami, AVAIL. Tetapi, alangkah baik jika kita boleh mencari duit sampingan untuk membantu keluarga kita, dan membantu kesihatan dan kewangan orang lain juga?

(klik, kemudian besarkan untuk baca)

Kak Ani 019 9847920
DrShukri 019 9824907
Nadhirah 013 9714599

Wang Tak Dapat Memberikan Segalanya, Tetapi Segalanya Perlukan Wang


1 comments:

PangkahBulat said...

Sorry ganggu..=)


Saya sudah follow blog awak..
Awak bila nak follow blog saya..
http://pangkahbulat.blogspot.com/

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...