Friday, January 21, 2011

IPhone 4 atau BB Torch

Terjah blog Syed, dan dia buat contest. Kena bagi pendapat nak Iphone 4 atau BB Torch. Disebabkan ada kurang dari 15 minit sahaja lagi sebelum tutup pertandingan ni, saya nak tulis seringkas dan secepat mungkin!



Saya memilih Iphone 4 kerana:

I ~I yang punya! Walaupun belum beli tapi Apple baik hati bagi orang rasa diri sendiri punya. Tapi takkan nak syok sendiri selalu. Jadi kenalah beli.

P ~Pusing handphone tak payah sebab kamera ada depan belakang.

H ~Hot dan nampak macho kalau lelaki pakai

O ~On the spot je Syed boleh beli. Jadi kenapa perlu fikir lagi?

N ~Nanti tak ada masalah sakit jari disebabkan tekan keypad banyak2 kali sebab guna touchscreen sahaja!

E ~ Eh! Ringan gila handphone ni. Guna jari pun boleh!

4 ~ 4ever sayang handphone ni. Bukan senang nak buat keputusan nak beli, siap buat contest lagi.

Dan BB Torch bukan pilihan bijak kerana:

T ~Tekan keypad asyik silap je sebab keypad macam untuk jari budak 5 tahun!

O ~Oh my God! Kamera setaraf Sony je pun!

R ~ Ruang skrin kecil sangat. Tengok gambar muka diri sendiri tak puas.

C ~ Cap ayam punya BB! Nak ambil gambar diri sendiri, kena pusing la pula handphone!

H ~ HD punya video tak boleh nak record lah..



~Pilihlah IPhone4 untuk Dibeli, Pilihlah Saya jadi Pemenang~

8 comments:

Mohammad Lokman Hakim said...

ni komen sy bedasarkan pengalaman iphone 4 vs BB torch

screen:
gambar n pixel iphone 4 lebih mantap dr bb sebab iphne 4 pkai retina display,brbndg bb. xcaye cube try tgk kualiti display iphne 4, anda akan kagum sekagumnya kerana pixel die sangat3 bnyk!
so screen iphone 4 menang!

touch sensitivity:
iphone 4 bru betul2 touch screen mnkala bb torch press skrin. pd bb torch anda perlu sentuh n tekan skrin u display mnrima input brbndig iphne just snth. sensitivity iphne xblh nk dibanding lg sbb dgn display button y kecik skalipun jari jarang salah di di detect oleh skrin.
so, screen sensitivity~iphne 4 menang

camera:
iphone 4 blh record HD video dn dibuktikan ke smooth-an video nya dgn rakaman video prkahwinan baru2 ni. tambahan iphne 4 ada kamera kat depan untuk mmbolehkan kite ber video call cnthnya skype. torch xde kamera depan. haaa...
camera~sekali lagi iphne 4 menang

Music:
apple smnngnya syarikat y mndominasi music player y best spt y kta tahu iTunes. display itunes player die pun sgt interaktif dan functioning as a pc. torch guna player biasa je.hehe...
Music~iphne 4 menang!

Application:
iphone ade source application y sngat luas n sgt membantu n sangat berguna sgt best y sngt mudah u didownload melalui itunes. just hanya prlu ada account itunes shja. itupun free kalau pandai buat. kalau BB app world xbnyk sgt die pnya software y blh digunakan tnpa adanya internet connection.
Application~ipnhe mng lg

Style:
Iphne 4 lbh nmpk muda rmja brbndg bb y lbh rmai glngn korporat y pkai. so org muda lg stail la pkai iphne 4.
Style~iphone 4 menang.oh yeahhhh

Iphne 4 blh dibawa g jogging dgn mngunakan armband. torch xpnh hayat lg tgk stakat ni. sbb baru keluar kot.

jadi pndgn sy iphone lbh bgs dr bb. cuma plan dia shja y sdkt mhl brbndg bb.

amacam, best x review saye.ngeh3

p/s:sblm tu, screen torch lbh kurang je kan kualiti dgn storm 2? hehe, torch bru keluar xsmpai merase lg. storm 2 pnh la...gegege

Nadhirah Ahmad said...

Wah, details gila. Leh join contest ni kalau tak 22hb lagi.

Tapi kan. Mana boleh promote dan explain je. Hadiahkanlah.. He3

Mohammad Lokman Hakim said...

dah siap komen baru prasan kehendak sbnr post ni. pstu kt cni blm pukul 12 lg.lupe kat sne dh 22 hb.haha...

hadiah? boleh, tp 2015 ah. 9 dulang blh bg iphone 4, mesin dialisis, sugar glider, bibik suh basuh baju, kete bentley mainan. mende lagi.hahaha...

Mata Hati said...

tetete...kreatif kreatif..
semoga berjaya menjadi pemenang

Nadhirah Ahmad said...

mata hati: tq. amien2

lokman: superhero mana la yg boleh agkt mesin tu erk.

Ayuni said...

Nadhirah, dh menang, cepat bg contact kt syed muzammir!

Nadhirah Ahmad said...

Kak Yuni: terima kasih.

Sya Isya said...

tahniah! dah menang perfume

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...