Monday, January 24, 2011

Blog Nerd

Bila tengok balik blog ni, kebelakangan ni post-post semua serius. Aish. Bila pula pandai jadi budak skima ni. Lepas ni, nak cuba kurang keseriusan kerana serius itu dull. Santai-santai skit. Tak nak lah jadi blog Nerd. Mesti orang fikir punlis blog ni kaca mata bulat dan tebal, tudung lipat gaya bulat, buku 2-3 dipangku kemana-mana, rumah kedua adalah library.


Tak leh jadi! Kerana saya adalah sempoi-sempoi. Budak yang guna kotak pensil tin yang dia dapat hadiah masa darjah 4 dulu, masuk perpustakaan sekali setiap semester tu paling maksimum, kad matrik hanya bawa masa peperiksaan atau gantung dalam kereta sahaja, bawa kotak tisu ke kelas walaupun orang kata perkara itu pelik. Tetapi bagi yang pernah sekelas dengan saya di SMKA Tok Jiring dan Kolej Matrikulasi Pahang, membawa kotak tisu ke kelas adalah biasa kerana membawa roti sebuku dan jem sebekas ke kelas adalah fenomena biasa bagiku. Huhu.

Be Sempoi, Be Simple, Be Smart

4 comments:

akmall said...

erm...bagus tu...xyah lah post panjang2 kan?...lagipun lau blogger nerd pun bley jadi..tapi jangan selalu..betul x?..haha

p/s:..makn ubat balik umah nti..ubat selesema...

Nadhirah Ahmad said...

akmal: ni sbb debu baru ni yg slsema. sob3

Mohammad Lokman Hakim said...

hop bawok jem ngan roti tu hop jem skali.haha...

kay_are said...

sekarang ni muka nerd pun belum tentu sifat die nerd g tau.. kadang2 yang style habis x ingat dunia 2 lebih skema agaknye ^^

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...