Wednesday, December 15, 2010

You Are The Biggest Loser Asia 2

Memang dari dulu sangat devoted dan emotionally attached dengan rancangan realiti ni. Walaupun saya ni kurus, tapi bila tengok orang yang berusaha untuk kurus dan cuba kembalikan kehidupan diaorang balik, I'll say it is inspiring. I felt that if we focus and have the will, we can achieve what we want.

Nak Nai iaitu dari Thailand menang. Memang hensem lah mamat Thai ni bila dia kurus. Bukan nak pentingkan fizikal ke apa. Tapi dah memang seriously nampak hensem, jadi takkan nak deny plak. Nai ni kalau hilang berat 1kg lagi, menanglah dia. Tapi, tengok Nai lagi fit. dari Raj . Bukan kurus kering macam saya lah. Saya juga suka Nai sebab dia sangat gentleman pada perempuan. Pernah dia menang satu challenge dan dapat hadiah photoshoot di Singapore dan imuniti. Dia ambil imuniti dan bagi photoshoot kat ex-team captain dia, Fish sebab dia nak Fish ada peluang jumpa keluarga di Singapore sebab Fish orang sana. Dan memang Fish dapat jumpa orang tersayang dia. So sweet of you, Nai!

Raj ni Singaporean. Pemenang Biggest Loser Season 2. Tapi kan, bila dia kurus, ayah dia kata yang dia proud kat anak dia. Ayah dia juga bagitahu yang dia dulu malu nak keluar dengan anak dia, si Raj ni. Gila terasa hati bila bapak cakap camtu depan-depan Tapi Raj ambil tu sebagai motivasi (dalam hati, aku tahu Raj terasa). Rasa macam tak patut la ayah rasa macam tu terhadap anak. Sebab yang obese ni biasanya dari zaman kanak-kanak. Jadi bagi saya, salah ayah dia juga tak tahu nak kawal pemakanan anak dia.



Yang keluar, paling kurus si Fish dari Singapura juga. Slim habis lah dia. Sangat proud dengan accomplishment dia walaupun dia tak kenal saya. Scott pun sangat terserlah kejayaan dia turun berat badan. Tengok muka dia, memang tak boleh bayang mamat Scott ni dulu berat lebih dari 170kg.

Congratulations for all the winners. Being fit, gives confidence, better and healthier life!

0 comments:

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...