Thursday, December 16, 2010

The Bachelor


This week I was introduced to another reality tv programme-The Bachelor. After watching 3 episodes, I seriously find this programme is offensive. Maybe because I am a girl and I am judging based on gender issues.

Programme ni adalah 25 orang perempuan berebut lelaki British yang seorang ni. Setiap minggu ada yang tersingkir. Yang menyingkirkan adalah mamat dan dia akan singkir setiap minggu sampai la tinggal dua je untuk final. Dan mamat ni akan lamar seorang perempuan yang dia paling suka.

Let me tell you why this a no-no programme for me. To me, women do not need to enter such programme or support such programme. Okay, I'm only watching it because I want to know what the programme is about and obviously I am criticizing, not supporting it.

The Bachelor is a No-No kerana:

1) Anda volunteer untuk dikecewakan.
2) Anda volunteer untuk di reject.
3) Anda akan buat lelaki tu bajet hot sebab orang rebut2 dia. Come on lah. Buruk la girls fight to win over a guy.
4) Betul ke yang wujud itu adalah cinta yang betul2 cinta
5) Issues of dignity
6) Issues of true characteristics
7) Issues of publicity

Kenapa lah wujud perempuan yang willing untuk cinta ditolak dan sanggup join programme macam ni. Dulu pernah ada kat Malaysia programme lelaki2 rebut seorang perempuan. Tetapi, still rasa macam ntah pape programme macam tu. Love has value!


0 comments:

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...