Friday, September 3, 2010

Keburukkan Kurus




Assignment blog yang tentang public relations sudah disubmit. Oleh itu, saya dah boleh menaip sesuka hati saya di sini. wah.. Indahnya perasaan kebebasan itu.

Saya selalu baca artikel keburukan obesiti. Saya selalu dengar orang berleter supaya jangan gemuk2. Tapi, fikir tak kurus pun ada keburukan dia. Saya nyatakan DUA sebab di sini:

1) Sejuk. Disebabkan kekurangan lemak kat badan tu, anda mudah rasa sejuk. Sekali tercampak di Alaska, orang lain belum pape lagi komen tentang suhu persekitaran, anda dah pun komplen yang anda semakin membeku. Dalam kelas, kalau aircond terlebih kuat, anda dah tak boleh nak fokus belajar sebab tahan sejuk. Cuba anda tengok beruang ktub. Lemak dieorang banyak tau. Bulu pun tebal. sebab nak bagi tahan sejuk. Klau kurus, lemak skit, kulit manusia plak bukan mcm kulit buaya. Jadi, mmgla cpt sejuk!

2) Confident. Ok. U might say that confidence is a good element to have. Tapi, cuba tengok berapa kerat yang kurus tapi pakaian menutup aurat. Bila gemuk, biasanya pakai yang longgar. sebab malu nanti orang nampak lemak2 yang terlebih tu. But, still I cant deny there're still those chubby ones who have the guts of wearing baju ketat2. Bila gemuk, jubah, baju kurung dijadikan pilihan. Tapi, bila slim kebaya lah plak. Nak tunjuk body lawa kan.. Pilihan baju plak lagi banyak bila krus2 ni. semua jenis baju boleh pakai. Tiub ke tak tiub ke. Sleeve le no sleeve ke. long skirt ke mini skirt ke..

3) Anda tak boleh derma darah. Kalau jisim anda kurang dari 45kg, goodbye lah ye. Tapi bagi yang penakut macam saya ni, boleh la wat alasan, nak derma, tapi tak cukup berat la. Buat2 muka sedih dan kecewa kan.. Nadhirah kedekut darah. Darahnya penderma universal, tapi orangnya tak. Huhu. Jap2 salahkan jarum dia ye. Besar sangat.. Macam sakit je tengok. Hehe. Bagi yang beria-ria nak derma, selamat menfraskan diri anda. Tahun depan, gemukkan lagi diri anda!

Moral: Sila nyatakan dengan sendiri.

AMARAN: JANGAN BIARKAN ANDA KURUS

7 comments:

lukpi said...

wah terase plk
haha tetibe

Nadhirah Ahmad said...

awk laki.. nk trasa pe nye. yg paka ketat2 tu puan. he2

Nadhirah Ahmad said...

lukpi ni xblik ke

lukpi said...

dh 2 mggu la kt mesia
bile nk blnja?

Nadhirah Ahmad said...

dtg beraya ke rmh sy, itulah pembelanjaan mknan oleh ndrh. he3. tp kbo lu nk mai tu

ubadah lokman said...

pernyataan yg agak best.. kurus elok, gemuk pn x elok.. berisi plg ok.. sbb pertengahan.. x gitu?

Nadhirah Ahmad said...

ha. pertengahan. ok jugak tu

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...