Tuesday, June 8, 2010

First Class Honour


Dinyatakan di sini, CGPA untuk First Class bagi degree di Universiti Darul Iman Malaysia (UDM) adalah

3.79

Maka, bagi yang nak dapat First Class, sila berusaha lebih gigih. Kalau dapat first class, berpeluang besar untuk sambung PhD terus. Kira2 27-28 dapat PhD, sebab tak buat Master.

Ada junior saya di SMKATJ, dia dapat masuk skim ekspres. Lepas SPM, sambung Degree terus. Degree dia 3tahun. Jadi umur 21, dah grad. Besnya! Jealous2!

6 comments:

izan said...

sapekah junior awak itu?
junior saya juga ke?

Nadhirah Ahmad said...

ni.. munirah.. ye dpt express uum. spm trus dgree 3thun. kos banking

izan said...

oo munirah adek mu tu ke. tahniah la kat ye. :)

eencyweency said...

ade kwn kakak aku sorg tu ye xpress utm amek kimia..kakak aku br smpi dublin nk start degree ye start nk wat phd..best gle op???blh kawen cpt op??blh kabo ke mok tue umo 24 pgg phd ohh..waaaaaaahhh!!

eencyweency said...

owh n kabo ke 'adek' mu congrats!!!

Nadhirah Ahmad said...

mmg bes.. bnyk advntge. phtu jd pmgg phd temude. wah2... n blh dpt glrn dktr same umur dggn org mik medik

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...