Sunday, June 6, 2010

Beware, Perempuan!

Last night, when mumy, dady and I were in the car, he told me something that I would like to share with you all.

Dady: Jangan bawa kereta ni kalau sorang2.
Me : Kenape?
Dady: Dr Rasid (kwn Dady) kabo skrg bhya ada kes perempuan drive kereta mewah, kena culik.
Me: Dah culik, ye nak buat apa? (sy mmg lmbt pick-up bab crita2 ni)
Dady: Culik, ye mintak lah duit tebusan dari family.
Me: Owhh..
Mumy: Sebab tu la umi tak bagi awak bawa kereta g univ malam2. Kena ada orang hantar (sy xduk hostel)

****************************************************************************

Masa Bakti Siswa baru ni, ada la X cakap yang mak ayah tak leh jugak nak sekat anak nak gi mana2. Masa tu, saya tak ada perasaan sebab tak kisah sgt pun.

Tapi sekarang, saya bersyukur sebab makayah saya protect saya sangat2. Sebab saya tahu dieorang sayang saya, dan saya sayang dieorang sangat!

Moral: Perempuan, elakkan memandu berseorangan. Ada kes yang orang sengaja langgar kereta lepas pompuan kuar, kemudian ada yang kena culik/ rompak/ pape lah.

Kalau minta duit tebusan boleh tahan lagi, kalau culik, lepas tu di apa2kan, cmne. Nauzubillah...

Baca doa sebelum keluar rumah, dan tawakal.

p/s: kwn mak sy pernah kena follow di orang laki masa dia drive sorang2 baru ni. Creepy...


5 comments:

sarah said...

ak byk kali gk ulang alik ganu-kuantan sorg..huhu.walopn kete bese2 je,mohon perlindungan dari Allah sentiasa..

takut jgk,tp kunci la kete sokmo ble drive sorg.jgn bhenti kt tmpt xdop org

Anonymous said...

org pesan lame doh
-marami-

Nadhirah Ahmad said...

wow. mu ad kete sdri ke... kete mewah ke kete ape ke, same j. klu dh name pompuan, kne elak duk sorang2. dunia skrg, tllu bhya. ye. kunci kete... tp tu la. bmbng gak bila fkir, klu teraccdent, skali kete kite teruk, xle nak jln. ergghhh.. takowt.. xtau nk wt pe.. mohon jauhkan

eencyweency said...

erhh kalo dasar penakot mcm aku ni..xyoh sekat pn aku x mboh dh drive malam sorg2..b4 maghrib aku make sure sempat smpi rmh..kalu x sleepover rmh kwn..sbb aku jenis nakut nak mapuh..hehe

Shafiq said...

Jenayah tak mengenal tempat dan masa..

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...