Wednesday, May 12, 2010

Peluang Perniagaan, Modal Kecil!


Baru ni, handle kursus keusahawanan. Bila disuruh buat Rancangan Perniagaan (RP) macam2 jenis perniagaan dicadangkan. Modal pula boleh tahan puluh2 ribu. Masalahnya, ada ke modal banyak tu? Ada ke pengalaman dalam bidang tu? Contoh, bisnes ladang ayam.

Ada ke pengalaman jaga ayam? Cukup ilmu untuk buat perniagaan tu? Modal nak dapat dari mana? Nak tunggu dari MARA? PUNB? Bukan senang tu. Terjamin keuntungan atau terjamin rugi?

Disini saya ingin berkongsi perniagaan yang modalnya agak kecil. Dan alhamdulillah, uncle, aunty, mumy, dady, cousin dan saya juga telah beberapa tahun dalam perniagaan ini. Perniagaan produk yang hari-hari orang guna, tak kira ribut atau hujan. Mungkin, tahun ni, orang kata sesetengah bisnes merudum kerana masalah ekonomi. Tapi tidak, untuk produk ini.

Murah. Kegunaan harian. Produk wajib. Tuala Wanita. Boleh kaya ke?

Bagi mengetahui kelebihan produk ini sila klik di sini .

Cuba kita lihat market tuala wanita.



Wanita di Malaysia belanja duit untuk tuala wanita lebih kurang RM 1.6 billion setahun. Luaskan? Bayangkan anda cuma ambil 2% dari RM 1.6 billion ni dan masukkan ke poket anda. Dari membiarkan wanita belanjakan duit ke Kotex, Laurier dan sebagainya, latih mereka untuk belanjakan duit dengan menggunakan tuala wanita FC Biosanitary Pad yang selamat, bersih serta membantu kesihatan mereka.

Produk ni tak ada ahli. Beli satu bundle dah jadi ahli. Contoh:



Ni bundle Combination di mana semua jenis ada iaitu hijau: pantiliner (harian bila tidak haid atau akhir haid), biru (ketika haid) dan pink (heavy flow).

Bagi yang menopaus, boleh guna yang hijau kerana wanita menopaus mudah terkena jangkitan kuman. Tuala wanita ini bertindak sebagai antiseptik juga!

Terdapat banyak pakej yang ditawarkan dan semestinya menguntungkan. Boleh pilih.

Pakej Ahli

1 Bundle Combination (6 paket Hijau 6 paket Biru 6 paket Pink) RM 162
atau
1 Bundle Biru (20 paket) RM180
atau
1 Bundle Pink (16 paket) RM160
atau
1 Bundle Hijau (20 paket)RM160

*Setiap paket ada 10 keping (bagi biru dan pink) dan 20 keping bagi paket hijau.

Bila dijual, untung runcit lebih kurang RM2 bagi setiap paket. Maka satu bundle, untung runcit dalam RM 32-RM 40. Tak termasuk bonus!

Pakej 2+1

Pakej 2+1 ni, dua mana-mana barang dibeli dengan harga ahli. Tetapi, barang ketiga dibeli dengan harga RM55.

Pakej VIP

Pakej ini pula, modal RM 1885. 10 barang yang anda pilih, dibeli dengan harga ahli biasa. 5 barang lagi anda boleh pilih dengan harga RM 55 setiap satu. Dan dapat satu barang percuma.

Pakej Super VVIP

Pakej ni, modal RM6450. 30 barang dibeli dengan harga ahli biasa. 30 barang dibeli dengan harga RM55 dan 6 barang yang anda pilih diberi percuma!! Untung runcit lebih kurang RM7000. Tidak termasuk bonus. Jika anda ambil pakej ini. Anda mendapat bonus 20% dari belian anda.

Barang ini tidak basi, tidak rosak. Tak perlu pening2 nak habiskan. Tapi, percayalah orang tak akan guna tuala wanita lain jika mereka tahu ancaman bahaya dioksin dalam tuala wanita biasa. Produk ini juga disyorkan oleh pakar sakit puan. Sama2 berhijrah dari produk yang memudaratkan ke produk yang lebih berkualiti.

Jika anda berminat, sila hubungi saya Nadhirah- 0139714599 atau Kak Ani 019-9847920 atau Dr Shukri 019-9824907. Any consultation is free!

Bagi yang masih pelajar, cuba la cari pengalaman dalam perniagaan. dapat duit, pengalaman. Keluar belum tentu dapat kerja. Menurut MTEN, lebih kurang 60000 graduan menganggur setiap tahun. Sebab itulah KPT tekankan sangat mengenai usahawan sekarang kerana sektor kerajaan dan swasta tak mampu bagi peluang pekerjaan untuk semua graduan! Bila buat bisnes, pengalaman bekerja dah terisi dalam resume walaupun dikira sebagai fresh graduate.


2 comments:

eencyweency said...

mok mu tu op nad?

Nadhirah Ahmad said...

yes dear, mehla wat gop. syok tau. jmpa ramai org

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...