Thursday, February 18, 2010

Belajar atau Bercuti di Luar Negara?


Fikir2. Baca tajuk tu. Yang mana lebih bes? Tengok gambar kawan2 yang baru dan telah fly, jeles jugak rase. Tapi bila ditanya, nak study overseas (tak termasuk sabar atau serawak) atau tidak, saya akan fikir 50-60 kali.

Fikirkan family. I'm the only child. Kalau study overseas, mesti mumdad selalu datang. Macam menyusahkan dieorang plak nanti. Plus mesti selalu call or sms saya. Duk risau anak pompuan sorang ni. Lepas tu, sunyi plak rase rumah nanti.



Hurm. Saje je duk fikir. Macam la dapat pun. Tapi dad cakap, nak sambung belajar nanti, sambung malaysia je. Ermm..

Mungkin dah dapat rasa suasana bukan Malaysia. Tu yang mumdad tak berapa galakkan sangat saya belajar kat negara orang. Dan alhamdulillah dapat jejalan gi negara orang sekala duakala. Dapat juga kenal tempat2 lain.

Degree pun xhabis lagi. dah fikir nak sambung kat mana. Hehehe.. Tapi tak salah merancang kan? kan?

Kawan ak, nama ana syukriah. dia pun only child. tapi cam ok je makayah dia kasi dia pergi mana2 plus ok je die ada BF. Unlike my parents, yang still anggap sy mcm little cute daughter and macam tak percaya kalau anak dieorang berkenan kat sapa2. Tapi bila macam tu, memang tak rasa nak ada someone special pun buat masa ni.

selagi belum ada orang ambil alih hak jagaan dari makayah aku, ak pilih bercuti dulu.... kot... hehehe


9 comments:

Auni Najwa said...

hm..i'd pick bercuti! cos i'm so parent-dependent and family-attached that i doubt i can survive alone.. haha ikut ayah study, best. Tak yah susah2. Bukan sorang2, tough hidup(maybe)

victoire said...

biase la tu.
mok ayoh mmg bimbang lebih kalu ank puang.
anok laki ni lepak sket. haha.
ambe ade adik puang sorang.
perhhh duk hostel pong x bagi.
memang jage sgguh2 ti

Nadhirah Ahmad said...

njwa: i luv stying overc with the reason ayh pergi blaja. do agree with u yg xyah ssh2. i du enjoy others sorting out stuffs. but at times, we ve to try to do it. but still njoy others doing it for me. hhahaha

Victoire: hola. duk hostel kam, tkt ye ngayap mane2 ng kwn2, jd gape2, susoh. bese r, bdk sklh mngh, kdg2 xfkir pjg sgt.

ank pompuan victoire cmne lak nnti? hehehe

durakhyar said...

haha..this entry makes me laugh..hehe
xper2..malaysia pun ok jer..t2 kahwin sok2..haoneymoon kat oversea nehh..

durakhyar said...

haha..this entry makes me laugh..hehe
xper2..malaysia pun ok jer..t2 kahwin sok2..haoneymoon kat oversea nehh..

Anonymous said...

kat mesir ade markaz lughah.. ramai jer yg datang 2@3 bln utk blajar arab.. then pastu blk.. biasa mase cuti final year bulan 3 oo ramai dtg.. ok ape kalu nk try.. tak yah lame2.. 2 bulan ckup ar..

Nadhirah Ahmad said...

bln 3? huhu. tgh peak asgmnt n test mase tu. tak tahulah. selagi tak kahwin, sy tak nampak jalan makayah nak lepaskan sy jauh2. nk g kuala berang drive sorang2 pun tak bagi.

tp bes jgak blaja cm markaz gtu. dpt pglmn

azuhazana said...
This comment has been removed by the author.
Nadhirah Ahmad said...

ho... k azu punye komen, dlm maknanya. ha3

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...