Sunday, December 6, 2009

Eating Tomyam. Good or Bad?

AMARAN: SANTAI ENTRY

Kan in the previous post, i cakap tak sihat. Sekarang, okay lah skit. Sehari Allah tarik nikmat makan, tak leh wat pape rase. Tapi kan, tak pernah lagi la muntah 7 kali in less than 24 hours. Baru faham makna yang jadi ibu bila makan je, muntah. Memang bakal papa-papa kena memahami la isteri yang sedang alahan ni. Kesian tau. Tu belum kire nak beranak's' lagi. If u want to make it with 's'. Kalu anak sorang pun, still kene rase cmne sakit nye kan.

But in my situation, sebab tak makan. Ikut mood punye pasal mase tengahari, lauk ikan rase cam tak menarik. So, tak makan. Pagi tu 2 paket biskut jagung ditelan dengan lazat. Bila pukul 9.30mlm tu, baru mkn nasi goreng. Mase mkn nasi greng tu rase dah len macam dengan sistem badan. tapi, lawan jelah kn. Nanti ikuts2 ng dia, makin parah plak. Pukul 11, first throw up. Angin dalam pewot banyak sangat jadi ye tolak la pape makanan yang dimasuk. Tula, lambat sangat makan.

Pagi kelmarin kan macam dah beransur okay. Syg mummy dady! ysterday pergi soping kt SuteraMas which sangat murahs giler sbb stock clearance sale. Ha, yang tu explain bawah skit. Sambung sal tadi. Wlpun lepas g soping tu nak pergi 2 jamuan. Mumy dady tanya nak mkn pe. takut pewot masuk angin lagi. I cakap la nak makan soup2 cm tu. Tomyam ke. Tapi masakan panas kt kedai time tengahari jarang kedai buat. Gi kedai tu, ada nasi beriani. Okay je nampak. So, makan la.

Malam pulak. Nak makan tomyam mumdad ajak la gi makan and kiteorang makan dengan 2 aunties, a granny and 2 of my cousins. Sebab aunty punye besday. Happy 26th birthday to you!!! aunty cakap siyesly mcm orang mengandung sebab mumdad ikut je pe i rase nak makan.. That's why I love my parents so much. My gran plak, cakap tu la-Payah sangat nak makan, tu la jadi... Buat muke chomel je la kn. sebab memang payah nak makan. Tapi bila time rase nak makan, tak payah org suruh, 2kg seminggu boleh gain. Macam masa Hari Raya Qurban baru ni. Lauk sangat memukau sampai yang terakhir siap makan time kat rumah granny baru2 ni.

Petang sebelum kejadian muntah2 tu duk cakap kat pekerja mum, ish.. naik gile berat badan. Pagi esok tu tengok2 hilang terus 2kg.. Tula, komen sangat berat la pe la. TApi tula, terfikir kalau kawin, ade ke orang nak layan cmni. Uhuk3. Sedih plak rase.

Ha. SuterMas kat trg ad sale. Murah gile la. Tapi skrg tak bnyk sgt dah plhn. dia punye sutera yang aroung rm400 boleh dapat rm150 jer. 100% silk. Tenun pulak tu. Pastu, ikat rambut rm1 je. memang murah gile la. blaus rm35. Tapi saiz cam L memang susah nak cari sebab ramai dah amik. Kawan mum dia beli nearly 10k sebab nak jual kat orang lain. Memang untung sangat2 lah. Tapi yang kain sepasang sutera tenun still ada. Cuma pilihan tak sebanyak dulu. PEkerja dieorang dapat pampasan lepas tu beli banyak2 baju sebab nak bisnes. Kenapa murah cmni, katenye nak tukar management.

Eating tomyam. Good or bad? Depend. Saje je wat tjuk cm tu...

p/s: my cousin yang kecik umo 3taun tu realy klaka. mulut tak henti ckp


0 comments:

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...