Thursday, December 17, 2009

After a While

It had been a while I didn't post anything here. I mean, a post that I type, not copy-paste.

I'm busy these few days. I was helping my mum with her business. Termasuk key-in data, masukkan barang dalam kotak untuk di pos. Driver, that's for sure. I volunteered for that. Sebab kalau my mum yang drive, lambat sampai sebab she always get calls and I dun like to answer her phone calls or kalau dia on phone while driving, she will drive really slow. Means= boring. So, why not, I yang drive. Lagi selamat- sebab on phone while driving memang tidak digalakkan.

There will be Avail-Rally on Friday and Saturday. Ada juga program hari Ahad. That's why, we have a tight schedule this week. Lots of things to settle. Avail-Rally tu di Grand Continental Hotel. Its actually a seminar. Not rally yang driving bagai nak giler tu yang masuk hutan, lalu ikut cerun ke apa. Seminar ni banyak aktiviti. bes! This one kat hotel and you got to pay rm200. Tapi dapat barang yang bernilai rm200. So, macam free la. Include accommodation and food. Ingatkan nak pergi jadi 'spare-tyre" masa program tu. Mum allows me. But, I need to jaga my grandad. Kena pastikan dia makan and prepare semua tu. Besides, my cousin ada. Dia memang tak suka keluar. So, I dont know whether I would be able to menyibuk di program tersebut. Bukan pa, boleh dapat pengalaman. Bukan menyibuk tanpa tujuan. Trying to mix myself with others.

Teringin nak makan donut Big Apple. Tapi kat K.Trg tak ada (moaning)

Nak komen skit pasal Nenek Kebaya punya cerita. Tengok cerita tu kan, cerita tu macam tunjukkan kuasa Inang Sari (nenek kebayan) lebih kuat dari Allah. And dia tunjuk ustaz bila tengok syaitan tu, dia macam tak buat pape. Lepas tu kena cakar di syaitan tu sampai ustaz tu pengsan. sepatutnya baca la ayat kursi ke apa ke. Bak kata hadziq, agak2 la skit. Kiranya, bila tengok cerita tu dari awal sampai habis, semua masalah selesai bila nenek kebayan bertindak. Ustaz-ustaz ada buat baca yasin and zikir. Tapi syaitan tu cuma cakap panas2. Tak bagi kesan besar pun. Inang Sari je yang boleh lawan and bunuh syaitan tu. Kalau kids tengok cerita2 macam ni, boleh pengaruhi dia orang punya mind and believe.

Satu lagi, awan dania 2. Awan Dania 1 memang interesting. bes. sebab nampak jalan cerita. Life seorang pelajar di Akademi Air-Asia. Awan Dania 2 disiarkan sekarang. Tapi cerita punya lah mengarut. Kadang-kadang tak logik. Dan rasa macam tak ada plot je. My opinion.. Tak tahulah orang lain macam mana.




5 comments:

Sarah Zarawi said...

kt kuantan, skali smggu ak bli big apple..ish2

Nadhirah Ahmad said...

mu gtu r. wt ak neleh air liur

sarah said...

hehe..mri r jalan uia ak klu nk :)

Nadhirah Ahmad said...

ak ni geletik sgt nk g. tp mok ak, nk g dungun sorang pom ye xwi..

Auni Najwa said...

awan dania ok je I think.just another random malay story, in my opinion, tapi lebih interesting sikiit je.

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...