Thursday, November 19, 2009

JPA oh JPA...


Ha! Dah keluar pun keputusan rayuan JPA. Amacam? Maaf, permohonan anda tidak berjaya. Aina pun tak dapat. Siapa yang dapat? Hurm. Entahla. Result ku tak cukup tinggi bagi JPA, nampaknya. Ataupun kriteria ape yang JPA tengok. Huh. Sungguh susah nak dapat JPA yang Program Ijazah Dalam Negara (PIDN). Penat2 skor 2 semester untuk layakkan untuk memohon, akhirnya tak dapat juga.

JPA oh JPA. Mengapa ku tak dapat? Sebab pendapatan per kapita? Bagi kos ku, dua orang (yang ku tahu la) buat rayuan. Tapi tak tahu la nasib dia orang camana.

Yang minta lepas dapat result matrik, macam mudah je plak dapat biasiswa JPA. Ke tu diri sendiri punya psyco je?

Ingatkan dapat JPA, boleh juga dapat simpan extra money. Nampaknya, tak da extra income lah. 1st semester, duit yuran RM 1050 dibayar guna duit yayasan yang dapat sebab sambung belajar untuk ijazah tu. Dapat a thousand. All guna untuk yuran. Semester II, mum sponsor sebab gi bank dengan mum. Semester III, dady pula yang sponsor sebab dia yang tolong urus untuk bayar. Semester IV, sapa yang sponsor? Ingatkan Helo JPA. Rupanya Bye2 JPA.

Ke ada kawan2 yang nak tolong sponsor? *wink2*

Takpelah JPA. Tak ada rezeki. Ha! Saya tak perlu risau lagi tentang kontrak kerja 4 tahun kalau dapat biasiswa JPA. Tak suka kerja. Is there such thing as workaphobia?

Takde la phobia pun. Cuma malas nak kerja. Maybe sebab takut kene pressure di boss kot. Kalau jadi boss, pressure dari surroundings. Duk rumah, urus rumah, urus anak2 (anak pe), urus ikan dalam kolam+ aquarium lagi best dan berbaloi. Hehehe.



6 comments:

wawa said...

oi mak cik x nak keje kawen awal!!!hehe

Nadhirah Ahmad said...

mu tlg carikan la lwyer2 soleh ke ak se.

wawa said...

hurmm abg taqim nk??ye keje kat ganu je aku rase ye kabo ari 2..mesti mok mu ske..hehe..tp aku x sure ye kawen x g..

Nadhirah Ahmad said...

ade ke mu ni. patutnye pesoalan ye kawen ke doh adlh hop pertama. ni perkenalkan name dlu. adehhhh

rndu plak ke mu wase.xmai gnu ke

al-amin said...

haha.wawa best..mmg sapa seru dh cik nad ni..kawen derah..
cari lawyer,kne loyar buruk la kegi..

Nadhirah Ahmad said...

tggu jdoh muncul di tepi tangge rmh j ni. ha3. stad dlu lah..

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...