Monday, November 23, 2009

The Fact of Perempuan Membebel


Girls and nagging. Perempuan dan membebel seiring dan seperti sinonim antara satu sama lain. Kenapa erk. Kalau cakap pasal membebel, yang lelaki mesti tuju kat perempuan walaupun ada juga lelaki yang memang kaki bebel.

Kita kaji mengapa girls suke membebel (macam setuju je ni). Girls memang dikaitkan dengan kerja rumah. Perempuan ni dia penat. Dengan kerja lagi lepas tu, balik rumah buat kerja rumah plak. Lepas tu orang senang2 buat sepah. Tentulah dia membebel. Ha! Cuba yang laki ni try susun buku and sapu2 dapur tu, then tibe2 orang lain sepahkan. Mesti rasa geram or macam tak dihargai je buat kerja2 semua tu. Bukan persoalan ikhlas ke tak buat kerja. Tapi, at least understand lah. Masing2 ada kerja dan tanggungjawab masing2 kan. Kalau macam baby yang kasi tumpah makanan ke, memang ka girls tak membebel sebab what can you expect from a baby, right?

Satu lagi, tense. Tense boleh menyebabkan girls bebel jugak. Banyak benda dia kene fikir, dan kene buat. Mungkin, cara dia express or luahkan tense tu, dengan bebel.

Habit pun mungkin ye. Walaupun membebel, they still buat kerja or pape la yang patut.

Tapikan, faktor utama rasenye, yang pertama tadi. Kalau nak diperhatikan, girls yang banyak membebel adalah girls yang suka kemas2. tak suka sepah2.. ni mengikut pemerhatian berdasarkan sampel lebih kurang 20 perempuan.

Apa pendapat anda, ya?



p/s: unique house


2 comments:

wawa said...

btol!btol!btol! *sbb tu aku ske membebel* kalo tdo 24/7, x pn biar je rmh bersepah @ org sepahkan mesti x de pape yg nk dibebelkan..hehe

Nadhirah Ahmad said...

hahha. ad jugak pnyokong ak, ha3

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...