Monday, July 6, 2009

Semester Bermula

Semester bermula. Banyak sangat kerja walaupun baru 2 hari kelas. Tak dapat nak update blog frequently. Subjek setakat ni, sangat tough. Takut tak dapat skor. Tapi saya akan cuba. Namun, ku perlukan buku. Siapa la yang billionaire nak buat kedai buku macam Kinokuniya kat Kuala Terengganu. Paling teruk pun, macam MPH pun jadi la. Sangat sedih bila masjid kristal boleh bina, tapi bookstore yang besar satu pun tak ada. Cakap nak melahirkan insan ulu albab. Eh. Dah2. Nanti kena saman di kerajaan baru tau. Umur dah lebih 18 dah ni. Anyway, I really want to go to KL now to get books for my study. Sangat tak suka buku tak ada.

Siapa tengok match Final Wimbeldon semalam. Huh. Memang syok. 4hours and 15minutes. Kalau saya, sejam match, dah pengsan kot. Menunjukkan tahap ketidak 'fit' nya diri ini. Roger Federer dah pecah rekod. Greatest player. 15 Grand slam dah menang. Tak nak ke buat kebajikan bina KInokuniya di Kuala Terengganu.

10 comments:

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

Salam... itu lah... nak cari buku pun susah... good luck for your new semester!

wawa said...

aku tau aku nmpk bodoh kalo tanye ni..tp wimbeldon tu hape

Nadhirah Ahmad said...

anas buatla kertas kerja minta tiger woods ke federer ke suruh derma buat kinokuniya kt trg. sementara dia orang baru menang, duit sedang menimbun dalam bank, baik minta sekarang. ha3

wimbeldon tu nama tennis cup. cm ALL ENgland kalu badminton. FA CUP utk bola. piala wimbeldon dimainkan di wimbeldon di london di England di UK. sekali menang, terus millionaire. fuhhhh..

Nadhirah Ahmad said...

tq anas. moga kita berjaya dunia akhirat

izan said...

aku stuju gok kalo ye wak keda buku besor se kat ganu tu..
sini aku ade bnyk gok jupe kinokuniya..
bes masuk kedai buku :)
arap name je bandaraye kalo dok maju dari segi ilmu dok gune gok..
[sedap nye aku ngutuk negeri sdri]

p/s : bukan kategori kutuk kot tp kata2 perangsang lebih sesuai..

Nadhirah Ahmad said...

yup. kritikan membina. mat said! bace la blog ak nih,

Anonymous said...

dah klu asyik duk suh orang buat...pah bila kita nak maju klu asyik suh orang jer..hahaha...lu pk r sendiri

Nadhirah Ahmad said...

kalau ad duit bleh la jgak buat. mslhnya ambe 100,000 pun xde. nk buat mcmna

Anonymous said...

find it in the internet...kan mahasiswa..xkan mahasiswa malaysia xtau main internet..k mmg reti tulis blog je ke

Nadhirah Ahmad said...

kalau lecterur suh beli buku, mmg kena la beli. internet hanya sampingan. academic paper lebih tumpukan reference dari journal lepas tu baru buku. internet paling last.

bkn mslh reti guna intrnet ke tak.mhsswa mlysia reti j nk guna intrnet. same je ng mhsswa ngra laen. ape. ingat high-class sangat ke mhsswa yg bljr d ngra org. depends on the stdent la sama ada tcmpak d laut jadi pulau atau tenggelam bgitu saja.

p/s: asal anonymous lak ni. takut nak tulis nama ke

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...