Wednesday, July 29, 2009

Annual Convention 2009

After few days, now I manage to write a post about the Recognition 2009. Lanjutan dr post yg sebelum ni yang excited nak naik bus. Seriosly, naik bus seronok sebab bas tu baru. Umur sebulan setengah. Tapi memenatkan badan sebab postur tidur yang kurang selesa. Sampai KL pukul 4++ pagi dan berhenti di masjid wilayah persekutuanb which was and still is amat cantik. Cume bila besar sangat, problem nak cari tandas mana and a lot of walking. The point is, masjid ini cantik. Patut ler cik Siti pilih masjid ni nak akad nikah. Siti mane? fikir2...

Lepas tu pergi makan dan menuju ke Hotel di sebelah PGRM. Hotel ini sangat lah pelik sistem liftnya dan pelik itu menyusahkan kami. Yang pasti, bila jumpa lagi lift sedemikian rupa, boleh la saya menjadi hero! Apa yang peliknya? Atau mungkin dilanda ke"darat"an? Takde la, biasanya hotel yang 5 star macam Seri Pacific pun kalau nak naik lift tekan je nombor kan. Tapi this hotel, bila tekan tak jadi. Lepas tu jadilah turun naik lift. Rupa-rupanya kena masukkan kad which is the room key lah. Konon, lebih privacy sistem ni. Tapi yang dia orang tak fikir, bila 10 orang satu bilik. Maka sorang kena berada statik dalam lift sehingga ahli2 biliknya dah sampai ke tingkat di mana bilik di situ. Ambil 3 bilik. 2 bilik gurls and 1 bilik lelaki. Bilik gurls di tingkat 22 dan boys 20. Naik bilik masa tu guna kad bilik 20, boleh sampai tingkat 20 jelah. Maka, naiklah tangga sehingga sampai tingkat 22. Record pergi hotel, guna tangga. Actually, dah masukkan kad beberapa kali tapi dia lambat process. Bagi saya yang sukar skit bersabar, belum habis loading, dah cabut. Patut la tak boleh. Walaubagaimanapun, akhirnya sampai juga ke bilik untuk mengemas diri.

Pukul 12 pergi ke dewan utk mendaftar. Solat dan masuk dewan dalam 5minit nak pukul 2petang. Ada persembahan yang gendang tu, comel sebab budak kecik yang buat. Teringat masa kat matrik dulu time Chinese New Year punya majlis. Dapat bunga masa naik pentas, walaupun hanya sebagai wakil company mum. Yang penting, dapat jugak merasa dan memegang banner gambar sendiri. Kan? Banyak belon and ada fireworks which made me terkejut sebab tak expect benda tu coming. Tp opening dia, lawa sangat. Cabutan bertuah pula, dapat handphone. Nak laptop or kereta. Lsptop compaq plak tu. Tapi dapat handphone. baru je beli hp, jadi handphone ni kasi kat mum jelah. Tapi seriously, comel hp ni sbb kamera dia cun!


Lepas tu dapat tin-tin cat. Bukan tin cat sebenarnya, tapi mug. Cute bekas dia. Creative tul. Bunga ni plak pin kat baju. Tapi on the way nak naik pentas, masa still on red carpet, terjatuh. Tak tau la ada orang perasan tak.. Tapi sedih tul nasib bunga ni. Come2 tp jatuh.






Lepas program tu, pergi Sogo, beli la new high-heels slippers. Sale, jadi beli jelah. Mum beli slippers and new handbag. Sangatlah berkenan dengan handbag itu. Nak beli jugak handbag, but not dat one la. Tapi mum cakap dah ada dua handbag and daddy said u guna ke handbag. Bukannya keje dah pun. errrrr.. Bukan tak nak guna, tapi takut kena ragut la. Letak dalam poket lagi senang kan. Dan another reason is, duk rumah. so, jalan2 dengan mum or dad or both. Tak bawaklah purse. Maka tak bawak handbag. Maka, terima jelah hujah2 diaorang dan memang mengaku pun tak guna sangat handbag. Hehehe..

Naik bus terus tido mati sebab penat sangat dan sampai trg dalam pukul 5pagi. Lepas tu pergi kelas pukul 9. Memang kelas start pukul 9. Bukan ponteng ke apa ke...

moral:
sabar bila guna lift yang perlu loading card
nak beli sesuatu, mesti benda tu kita guna
wlaupun enjoy, kelas jangan poteng!


4 comments:

izan said...

wah2!
skrg mu dah pakai high heels ke?
xsangka aku~~

Nadhirah Ahmad said...

wah2.. mu xtgk ag ke.. hhhahaha. high heels tp xtajam cm gali tanah pom

izan said...

nanri balik aku tgk
aku xbrani nk pakai
sbb glecoh sokmo
aku pakai yg sandal org branok je
stabil sket

Nadhirah Ahmad said...

sandal org ngandung. bkn beranok. org branak dop paka doh sandal2 kasut2 ni.

mu xsoh beng paka hop 5 inci. ad hop jenis cm stabil. ha! nanti ak ngajo mu pkai mu blik etg

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...