Tuesday, June 2, 2009

Terselamat dari Tragedi


Hari ni saya dan aina nak pergi main bowling. Boring duk rumah. Bowling buka pukul 10. Semalam bajet nak pergi awal skit. Dalam pukul 945. Sebab nak masuk awal. Tak payah tunggu turn. Sebab nak balik cepat.

Tapi, saya tertidur pukul 9. Lepas tu, tengok jam dah 930 pagi. Dah lewat! Urus diri, siap2, kemas bilik, keluar pukul 950pagi. Sampai tepat pukul 10pagi di stadium. Saya lalu jalan belakang. Mula2 pelik banyak jugak kereta dari biasa. Kereta parking te
mpat yang tak biasa parking. Saya cakap kat Aina mungkin ada budak sekolah buat pertandingan ni. Sebab ada rescue 991.

Lepas tu, bomba sampai. Rupa-rupanya, stadium roboh. terus amik gambar nak letak dalam blog. Orang tak ramai sangat masa tu. Boleh bilang lagi kereta. Atap memang jatuh terus. kami ingat skit je, rupanya tak. Banyak jugak. 

Tukar plan, pergi giant. Makan mi kari kat chicken rice shop.  On the way to Giant, daddy called me. Asking where I am. I said that im on my way to Giant and told me that dont go to stadium due to incident. Dia baru tahu pasal tragedi tu dr uncle. 

Masa balik, nak lalu lagi kat stadium. Sebab nak tengok 'progress'. Ramai gila orang. Polis dah ada. Maknanya, masa kita orang sampai, kejadian baru berlaku. Less than 20minutes, we guess because fire  brigade arrived after we did. 

Sampai rumah, cakap kat mumdad apa yang berlaku dan tunjuk gambar. Memang umur panjang, sebab saya baru sedar kejadian tu serius. (I was so optimistic). Ada 4orang meninggal dunia. Terkejut gak.. (tapi xtau la kut2 khabar angin je)

Sebelum keluar rumah, baca ayat seribu dinar, ayat kursi, dan 'bismillahillazi layadhurruma'asmihinshaium fil ardhi wa la fissama' wa huwassamiun 'alim"

Kalau tak kerana panjang umur, mungkin mangsa kejadian jadi 6 orang (kalau khabar angin betul), plus me and aina. Kena sujud syukur. Never been this close to death.. And lucky saya tertidur tadi. Allah knows best. Pa yg kite tengok xmolek, sebenarnya ada reason and sebab jadi camtu. Kalau tak tertidur, saya smapai awal di stadium, and who knows what will happen to both of us...


p/s: gmbr nanti petang. laptop ni xde bluetooth. 

5 comments:

sarah said...

btol ke, ak xdgr pn ad org meninggal?dlm berita xdop plk..tp xpe la,syukur alhamdulillah kwn2 ak selamat

Nadhirah Ahmad said...

tu r ak kte. khbar angin. kadam2 org wat sedap cte j

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

thank god... literally... if you know what i mean...

durakhyar said...

erm..sapa patut dipersalahkan..this issue is interesting for my course..erm.. ishould learn more..huhu..

tu la pasai duk pilih architect korea pasal..malaysia nie yang berlambak nge architect nak jugak cari luar..

Nadhirah Ahmad said...

ha.. nanti awk grad, bina bgnan molek2 deh..

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...