Monday, May 18, 2009

3 Wishes For You



Selamat Hari Ibu Selamat Hari Guru Selamat Hari Lahir

Diucapkan kepada > JeNg3

NORAINI BIDIN

(opss. sory.. gambar sorang2 takde)
(xkesahkan share ng abah)



and I award YOU:






Kenapa  Best Mom?

1) Lahir kan saya.
2) Jaga saya
3) Bagi Kasih sayang
4) Ajar saya
5) dan banyak lagi. 

Tak mampu nak senarai sebab pengorbanan seorang ibu itu baik buih di lautan. Tak terkira!

Mama saya seorang yang baik, penyayang, gigih, tabah, pandai masak.
Walaupun mama kepada mama saya (tok la), meninggal masa mama saya masih sekolah menengah, tapi mama saya pandai semua benda (even cari duit sendiri!)
Sebab itu, saya sangat proud dengan mama saya sebab dia orang yang paling berdikari. Kalau saya di tempat dia, belum tentu saya jadi macam dia.

Kenapa saya bagi Award utk Teacher?

Sebab ajar saya. Dari baby lagi. Sampai umur 3tahun saya dah pandai membaca. Ingat lagi masa taski, saya baca kata2 alauan masa majlis penyampaian hadiah. Masa drjh 1 plak, ada sorang kakak ni, suka sangat suruh saya baca buku. Nak dengar saya baca. Tapi tak tahu dah kak ni g mane. Tapi kak ni baik tau, sebab pernah bagi hadiah. Kesnye, dia pujuk saya sebab saya nangis dia tulis nama sebab saya bising masa perhimpunan. Kenapa saya takut sangat. Tulis Nama je padahal. he3...

Saya sekolah di UK. Oleh itu, ummi (ummi la plak. td mama) saya mengajar saya semua subjek yang belajar di Malaysia. Sebab saya balik seminggu sebelum pra percubaan UPSR. Thanks to Ummi a.k.a Guru Tutor sebab kalau dia tak ajar, saya memang tak tahu pape nak jawab UPSR. 

Jadi Tok Guru Quran. Ajar saya iqra' dan pandai ngaji masa saya kecik lagi. Terima kasih ibu!

Umi sangat success tak kira aspek apa, leader dalam business dan pe2 lah. Salute!!

Selamat hari lahir (awal skit ucap) ke 41 (umur xpyh la bold op) pada 21 May

Semoga umur ibunda diberkati dan dirahmati Allah. Moga ummi berjaya dunia akhirat.


p/s: i need to learn ure style n theory in parenting skills and educating children bila i dah ada anak2 nanti. he3. sangat berkesan!

5 stars to u! not enoughh? i'll say, INFINITY!


THANKS TO ALLAH FOR GIVING ME SUCH A GOOD MUM. ALHAMDULILLAH


2 comments:

wawa said...

happy birthday ummi!!! :)

Nadhirah Ahmad said...

mok mu 21 hb gop k

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...