Saturday, April 25, 2009

Tak Tahu Nama Ke?


Petang kelmarin ada majlis perpisahan untuk ahli2 usrah dari UDM dan UMT. Adalah jamuan kat rumah sorang makcik iaitu salah seorang naqibah untuk usrah kami semua. Ada yang tak tahan sebak bila bagi ucapan sebab ni kali terakhir dia orang dapat jumpa semua. Maklumlah, dah habis belajar. Tinggal saya terkontang kanting dengan baki 6 semester lagi.

Bila balik, malam tu rasa cam ada Katrina dalam perut. Umi
yang prihatin ni picit lah skit. Umi tanya saya, mkn apa banyak angin ni? Otak pun sibuk recall. Erm. Pagi terlupa nak makan, pkl 3 tadi la makan. Makan pe erk. Cakap la kat umi, yang saya makan nasi goreng tapi rasa cam tomyam nasi goreng tu. Saya describe satu persatu bahan yang mungkin faktor Katrina saya. Walaupun takla sampai taufan. Cuma angin je.

Saya menyambung, ad serai, dan ad satu lagi. Dia bulat, panjang lepas tu potong kecik2. Umi tanya, apa dia tu?? Alah, yang dalam nasi kerabu pun ada tu.. Umi teka, kacang? Ha!! Kacang.

Umi pun komen, aish.. malu kat orang tul dia ni, kacang pun tak tahu nama..

Alah.. tak teringat nama nya kacang... hu3...

Tapi dalam hati tetap terfikir, camane kacang pun susah nak sebut?

Kalau dlm iklan dah tentu kena minum eno, halia.. Tapi mujur sangat lah kalau saya nak minum. Kalau dah dasar susah nak telan ubat tu...

Jauh di sudut hati, kagum tengok baby ni relax je makan ubat. siap wat smile yg sweet lagi

12 comments:

wawa said...

baby tu die sumbat abc tu..sbb tu die happy :)

Nadhirah Ahmad said...

mu xbuleh jga ank ak etg. laici kang pum mu smbat etg k ank ak. sjuk ye. he3. grau j

ssguhnnya mu adlh bkal ibu mithali dan penjaga-anak-kawan yang penyayang

sarah said...

salam..i've noticed that sme post mu msti ad gmbr baby..haha,xlme dh ke nad?
jgn lupe jmput kwn mu ni

Nadhirah Ahmad said...

he3. ak ltk gmbr baby pun rupenya timbul gop kontroversi. heheeheh

habis sem ni, insyaAllah walimah ak. ad etg kad o.

sarah said...

eh?biar btol nad..sape calon ye?ak knl ke x?haha..
akhirnye mu org ptama geng2 kte kwen lu..:D

Nadhirah Ahmad said...

xtau mu knl k x. pah sem ni tu, mksd ak pah sem ni r, thn dpn k . bln dpn k. 2thn lg k.

xpum mu cri k ak. he3

wawa said...

cehh..mangat aku nk mkn nasi minyok!!pa ati mu x kaweng! kaweng rr derah nad!!!hehe

izan said...

aku rase ena kaweng lu!!
haha,sape stuju ng akku?
rams ngt ekpom skendal ng ye..
jom beat..tp xyoh paka pitih..

Nadhirah Ahmad said...

ha. rama k skndal ng ye?? ak dop ahu pom

cmne ak leh ttgl sal geng kite. tidak!!!!!

wawa, bkpe ak dgr mu nk pndh jauh genak ngak?

sarah said...

ye ke?ok,sape kwen lu geng kite,blnje.blnje mkn nasi myk..hihi..astaghfirullah,psl ni je ckp..lagho2,.

Nadhirah Ahmad said...

hahhaah.. tau pom. tp classmate sy kawin umo 20. kirenya, its not impossible la.

wlaubgmnpun, khwin awl bgs.. aslkn tahu tgggjwb

sarah said...

mmg btol..hihi..em skrg ni pn 3 org dh cosmet sebatch sy tunang,x msuk kuantan lg tu..pas gi kuantan kkgi,beduyun2 rsnye

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...