Tuesday, August 19, 2008

Takziah Duhai Whiskas



Nak kongsi berita sedih. Tapi takde la nangis pa berderai2 air mate jatuh mengalir. Terkejut dan sedih bercampur baur dalam hati tak tertahan sehingga ku pilih medium internet sebagai tempat ku meluahkan kata2 yang terbuku di dada. Macam la sedih sangat kalau tengok gaye bahasa ayat. Tak dela. Penat2 cikgu ngajor KOMSAS dulu, jadi aplikasi la sdikit walaupun tak banyak. Sesungguhnya its better than nothing kan. Better than nothing? Macam pernah dengar ayat ni. Ha. Baru ku teringat. Cite potato people yang untuk literature form 2. Huh. Kecik lagi masa tu. Bagai semalam ku merasai nikmat kehidupan sekolah menengah. Dalam cite Potato People tu, ade laki yang makan daun. Disebabkan takde makanan lain. Jadi lebih baik makan daun dari tak makan terus. Leaves is better than nothing. Tapi ana rase yang membaca blog ni, tak de lagi yang sampai tahap tu kan. Masih boleh rasa nikmat bijirin gandum, atau beras.

Berita sedihnye ape? Ai. Mengarut je dari tadi. Takdela. Saje je mengimbau kenangan lalu yang banyak buat ana tergelak dan tersenyum. Memori buat semuanya indah. Yang dahulunya peristiwa memalukan, tetapi sekarang sudah menjadi peristiwa melucukan. Contoh, time jatuh longkang. Time salah faham dengan JPJ dan macam2 lagi. Nak tau? Tak payah la. Story lain kali lah ye.

Sekali lagi, ana terpesong dari tajuk asal iaitu berita sedih. Ok2. Sebenarnya, 2 bulan lepas beli hamster dengan cousin. 1 boy 1 girl. Girl ku namakan Whiskas dek whiskasnya yang panjang disertai dengan kecutean yang melampau menyebabkan ana rase geram kerana kecomelannya. Tapi siapa sangka, rupenya whiskas dah menemui ajalnya. Tak sampai sebulan di tangan sepupuku, dia sudah pun jumpa ajal die. Adus. Sedih 2sen sebab jumpe dia baru sekali.

kenangan indah bersamamu

Whiskas, maafkan ana dan sepupu ana. Kami sudah cuba yang terbaik. Ni post ni kirenye macam tribute tuk anti la ni. Betul dop guna kata ganti name anti? wat2 betul lah op. hu3

okes. sekian

2 comments:

hyunckel said...

takziah2...

nad said...

ferstly, trma kasih krna smpati. kedua, sape hyunckel ni.

www.NadhirahAhmad.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...